Büyükşehirden Muradiyeye dört dörtlük hizmetler

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın Muradiye’de yapımı devam eden  mezbahana, hayvan pazarı, semt pazarı  ve itfaiye merkezinde incelemelerde bulundu.

Van ve İlçelerdeki yatırımlarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Van Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Muradiye ilçesine giden Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar ve ilgili daire başkanları ilçede yapılan hayvan pazarı, semt pazarı, su deposu ve itfaiye merkezinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Muradiye’de yapılan çalışmaları incelemek ve mevsim itibariyle biten hizmetleri  denetlemek için ilçeye geldiklerini belirten Genel Sekreter Mustafa Yalçın "Muradiye İlçemiz çok güzel hizmete müsait şirin bir ilçe. Ama önceki dönemlerde ihmal edilmiş ve yapılması gereken hizmetlerde birikmiş. Biz ilçenin öncelikli olan işlerini yapmaya başladık. İlçe merkezi ve mahalle yollarıyla birlikte 61 kilometrelik asfaltlama çalışması yaptık. Yine bitme aşamasına gelen hayvan pazarı ve mezbahaneyide en kısa zamanda hizmete açacağız. İlçemiz modern bir mezbahanaya ve hayvan pazarına kavuşacak" dedi.

"Muradiye'nin su problemi kalmayacak"

Bu hafta içersinde yeni su deposunun inşaatının başlayacağını söyleyen Yalçın " İlçenin en büyük sorunlarından biride içme suyu sıkıntısı. Biz bu sıkıntıyı göz önünde bulundurarak halkımızın talepleri doğrultusunda yeni bir su deposu yapıyoruz. Bu deponun inşaatına önümüzdeki hafta başlayacak. Bu deponun bitmesiyle birlikte ilçede dört su deposu olacak. Bu depolarla Muradiye'nin su sıkıntısını çözmeyi hedefliyoruz" dedi.

İlçeye yeni İtfaiye binası kuruluyor

Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi güçlenirken ilçeleri de aynı doğrultuda büyüttüklerini belirten Yalçın " İlçeye dört aracın aynı anda çıkabileceği bir bina yapıyoruz. Bina  bu yıl içersinde hizmete girecek. Allah lazım etmesin bir yangında bir afette İlçenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki hafta içersinde yapılacak ihaleyle de ilçemize güzel araçlar tahsis edeceğiz. Şimdiden tüm yatırımlarımız halkımıza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Muradiye İlçesinde uzun yıllar hiç bir hizmetin verilmediğini söyleyen Muradiye Kaymakamı Harun Yücel ise "Muradiye İlçemiz büyük sorunları olan bir ilçe. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle yoğun bir çalışma temposuna girdik. Vatandaşlarımız çalışmalardan oldukça  memnun. Bizde bu mutluluk ve azimle çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.

Haberin videosunu izlemek için linki tıklayın

BELEDİYE BAŞKANI
baskan
Murat ZORLUOĞLU
Büyükşehir Belediye Başkan V.
Van Otobüs Saatleri
Deniz Otobüsü Saatleri